Технологија

Процес на рециклирање на отпадно дрво

Процес на рециклирање на отпадно дрво

Отпадното дрво е скапоцен ресурс кој е достапен во изобилство и може да се користи или за рециклирање на материјали или за производство на енергија, во зависност од степенот на квалитет. Зголемената цена на отстранувањето на отпаден материјал и растечката свест за...

Производство на палети

Производство на палети

Палетите може да изгледаат како едноставни структури што поддржуваат товари, но нивниот дизајн и производство е софистициран процес. Тие обезбедуваат структурна основа за товар и штитат при складирање и за време на ракување и транспорт. Дрвото е најчестиот материјал...

Современо производство на мебел

Современо производство на мебел

Секторот за производство на мебел изработува мебел и сродни производи во таа индустрија, како што се душеци, ролетни за прозорци, ормани и разни други уреди. Процесите што се користат при производството на мебел вклучуваат сечење, виткање, обликување, ламинирање и...

Автоматска линија за фарбање

Автоматска линија за фарбање

Оваа производна линија за фарбање може да се прилагоди според желбата на клиентот. Истата се користи за широк спектар на производи, од големи метали и дрво,  до пластични делови, па дури и маски за мобилни. Работи автоматски за да се намали интензитетот на работа на...

Интеграција на роботска технологија

Интеграција на роботска технологија

Сонот за некои фабрики е целосно автоматизирана производна линија во која роботите и автоматизацијата се справуваат со секоја задача и процес без човечка интервенција. Но, што се случува кога овој вид технологија се применува во фабриката? Кои елементи ќе ја...