Процес на производство на иверица

14 септември, 2020 | Технологија

blank

Иверица е градежен материјал направен од различни видови дрвја. Се состои од тенки дрвени слоеви или купови познати како фурнири споени со лепило. Со употреба на смола, фурнирите се лепат заедно со соседните слоеви предизвикувајќи секое влакно на дрвото да се ротира до максимален агол од 90 степени. Целта на ова е да се подобри јачината и да се намали дебелината на готовиот производ.

Постојат два вида иверица: тврдо и меко дрво. Во производството на иверица, најчесто користените тврди дрва се оние кои спаѓаат во листопадни видови како ариш, јавор, даб, цреша и топола. Овие иверици од тврдо дрво обично се користат при дизајнирање на внатрешниот дел на куќите. Најдобар пример за внатрешна употреба е за ормани, мебел, гардеробери, врати, ѕидни облоги, под и архитектонски млинови.

Од друга страна, мекото дрво спаѓа во семејството на четинари. Елките и боровите се меки дрва што се користат во производството на иверица. Со спојување на неколку слоеви на фурнири од суво меко дрво заедно со смола, се прави иверица од меко дрво.

Најчестата примена на иверица од меко дрво е во градежништвото. Се користи за градежни материјали како што се обложување на покрив, обвивка, декорирање на ѕидови, подови, плочи од бетонска форма и контејнери.

Производството на иверица од дрво или меко дрво поминува низ различни процеси за да се обезбеди квалитет на произведениот производ. Овие методи вклучуваат избор на труп, лупење на кора, сечење на трупци, лупење на трупци, изработка на континуирана лента од дрво, сечење и редење, лепење на дрво, притискање на дрво, брусење и завршна обработка.

Избор на труп

blank

Првичниот чекор во производството на иверица е избор на трупци. Трупците се избираат според физичките својства. Зрелоста, исправноста и заобленоста се најкритичните фактори што треба да се земат во предвид при изборот на сурови трупци. Производителите на иверица исто така осигуруваат дека сите сурови трупци што се користат во иверицата доаѓаат од законски извор и оддржлива концесија на шумите.

Потопувањето трупци во вода за одреден период помага лесно да ги олупите и исечете трупците во различни големини. Некои други мелници, особено на ладни места ја користат топлината како начин за подобрување на квалитетот на пилинг. Овие методи се познати како хидротермална обработка.

Лупење на кората

blank

Вториот чекор е процес на лупење на кората. Трупците се напојуваат во машина за лупење. Исто како што е прикажано на сликата. Додека трупците ротираат од набраздените тркала, главата за сечење на патеката се врти обратно со трупецот од еден крај на друг, предизвикувајќи отстранување на кората. Целта на ова е да се излупи кората без да се оштети дрвото.

Сечење на трупците

blank

По процесот на лупење, трупците се сечат во посакуваните должини во чекор познат како извлекување. Овој процес е направен така што следната операција со која се лупат трупците може ефикасно да се изврши.

Лупење на трупците

blank

Следниот чекор е процесот на лупење. Ознаките во трупците направени од ножевите за обележување за време на процесот на отстранување на кората се отстрануваат со помош на ротационен струг. Трупецот се врти на машината наспроти секачот со долги сечила. Процесот на сечење е како изострување на молив, само што сечилото е паралелно со трупецот за време на сечењето.

Изработка на континуирана лента од дрво

blank

По лупењето, следниот метод што треба да се направи е создавање на континуирана лента од дрво. Трупецот ротира и се храни низ исечените рабови на струг, создавајќи континуирани и тенки слоеви на дрво. Дебелината на фурнирот зависи од тоа како се користи.

Сечење и редење

blank

Парчето дрво се сече до стандардна големина од 120 x 240 cm. Идеалната дебелина на иверица се движи од 0.5 до 1cm. Но вистинската дебелина на иверица по производството се утврдува откако листовите ќе се притиснат и залепат заедно. Тенките листови автоматски се скенираат додека се појавуваат во лупењето. По скенирањето, магацинот се подготвува за пренесување и сушење со користење на печки за сушење.

Лепење на дрвото

blank

По сечењето и редењето, следниот чекор е лепење на листовите од  фурнирот заедно. Ова е направено за да се одреди посакуваната дебелина на листовите од иверица. Најчесто користено лепило во производството на иверица се оние синтетички пластики како што се фенол – формалдехид или уреа смоли. Тенките листови од дрво поминуваат низ машината за лепење. Како што поминува листот, лепилото се шири рамномерно на грбот и на лицето на фурнирот. Залепениот фурнир се поставува на врвот на не залепениот фурнир, потоа проселеден од залепен фурнир. Процесот се менува наизменично: залепен, незалепен, залепен, незалепен и така натаму.

Притискање на дрвото

blank

По завршување на процесот на лепење, листовите што се залепени заедно се притискаат со помош на машина за топол притисок за да се постигне саканата дебелина на иверицата. Пример за оваа машина за притискање е хидраулична или пневматска машина за притискање при што притисокот, или понекогаш топлината и притисокот се применуваат на подлогата. Кога се нанесува топлина, лепилото брзо се стврднува, а потоа се зацврстува кога комбинираниот фурнир се притиска заедно. Иверицата се смета за сува откако ќе се ослободи притисокот.

Сечење, брусење и завршна обработка

blank

Иверицата мора да помине низ процеси за да биде презентативна и да се продава на пазарот. Методите низ кои мора да помине вклучуваат сечење, брусење и завршна обработка. Заради овие процеси, листовите се намалуваат во стандардни големини кои ги задоволуваат потребите на клиентите. Исто така, овие процеси се причина зошто иверицата што се продава на пазарот има мазни рабови и текстура. Секој готов производ од иверица ја има посакувана оценка за квалитет. Овие оценки за квалитет се означени со букви А до Ц со што А е највисоко, а Ц е најниско. Готовите производи од иверица се поделени во две категории што означува дали е наменет за надворешна или за внатрешна употреба.

 

 

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank
  • blank