Бизнис идеи со мали инвестиции, а голема заработувачка

31 јули, 2020 | Започни свој бизнис

blank

Како и секоја индустрија, деловната индустрија за обработка на дрво нуди многу можности за мали бизниси кои некои од нив се многу профитабилни.

Дoколку сте заинтересирани за обработка на производи од дрво и барате можност за мала инвестиција во бизнис идеја вие сте на вистинското место.

Бизнис идеи со мала инвестиција

Еве ги најпрофитабилните бизнис идеи кои бараат низок почетен капитал:

Oтворете работилница за дрво

Отворањето продавница за обработка на дрво е профитабилен бизнис, со кој што ќе правите и продавате свои уникатни дизајни.

Производство на иверица

Иверица е внатрешно дрво направено со голема прецизност. Тоа е економично и сенаменско. Истото се користи во бродови, возила, мебел, домови…

Ова дрво е најпосакувано, бидејќи се спротивставува на промените кои се јавуваат поради атмосферскиот притисок. Силата на иверицата е релативно голема.

Овој бизнис е меѓу врвните идеи за обработка на дрво. Новите претприемачи можат да го изберат и овој бизнис.

Полица за книги

blank

Секако, сте виделе полици за книги на места како што се образовни институции, домови, библиотеки и канцеларии. Сите тие се направени од дрво. За остварување добар профит од оваа бизнис идеја, се што ви треба е само голема креативност и имагинација.

Книгите се најголемото богатство на светот. Во денешно време се почесто се јавува проблемот со премногу книги, а претесен простор. Разгледајте ја конкуренцијата на пазарот, видете што недостасува и започнете со вашиот бизнис. Најдобро би било да бидете посебни и уникатни во производите, традиционалните модели заземаат премногу простор и се непрактични.

Еве, уште една бизнис идеја за која можете да размислите. Имајте на ум дека ќе треба да направите полици за книги според побарувачката на вашите клиенти согласно просторот кој го имате на располагање.

Дрвен внатрешен ентериер

blank

Дрвото е популарно за украсување домови. Се почесто, дрвените подови, таванот, работната масичка и други внатрешни делови бараат дрвени материјали за потопол, рустикален допир.

Ако навлегувате во производство на внатрешен ентериер, мора да бидете доволно големи за да поддржувате како станбени, така и комерцијални клиенти.

Дрвени моливи и боици

blank

Моливчето е суштински предмет за студентите, учениците и уметниците. Канцелариски продавници, училишта, мали продавници за складирање и продавници за уметнички дела ќе бидат вашите клиенти.

Оттука, вие можете да бидете оној што ќе ги снабди со потребниот материјал. Индустријата расте постојано, бидејќи уметноста, цртањето и пишувањето се повеќе и повеќе добива на важност.

Рамка за слика и ѕидна уметност

blank

Бизнис идеја која дава добра маргина на профит. Рамките за слики и ѕидните уметности се предмети кои служат како домашни декорации.

Откако ќе навлезете во бизнисот, ќе правите рамки со различни големини и форми, декорации, влабнатини, дури ќе можете да ставите и ваш личен печат на производот, кој ќе се разликува од останатите по својата автентичност. Како што ќе се развивате, ќе можете да правите рамки за домот, правоаголни форми каде во самиот центар ќе стои цвеќето или пак рамка за огледало, можностите се огромни!

Со текот на времето, просперитетно, би можеле да правите, чувате, продавате ѕидна уметност, се зависи од Вас.

Гајба за шишиња пиво

blank

Дрвена гајба за пиво е идеја која добро се продава. Процесот на правење е многу едноставен. Сепак, мора да градите пријателски односи со конкуренцијата и купувачите за да заработите повеќе пари од вашиот мал бизнис.

Маркетингот во случајов е од витално значење. Пивото се продава скоро во секоја втора продавница, затоа е и голема побарувачката на гајби за пиво.

Дрвен прибор за јадење

blank

Иако употребата на челични прибори во денешно време се зголемува, сепак, многу луѓе се уште ги претпочитаат дрвените. Согласно ова, тука се лица кои би ја исполниле побарувачката на дрвени прибори за јадење.

Некои од најпопуларните дрвени прибори за јадење што би ги направиле се лажици, чаши, послужавници, чинии, даски за сечење, стапчиња за јадење итн.

Дрвени украси

blank

Тоа е друга деловна идеја што има потенцијал за голем профит. Добрата вест е дека можете да основате мал бизнис за обработка на дрвени декорации со минимален почетен капитал.

Можете и да почнете некоја специфична декорација по ваша идеја. За да го проширите спектарот на дрвени предмети, можете да вклучите играчки, скулптури, моливи, саксии за цвеќиња, украсни кутии, кутија за накит, рамки за фотографии, уметнички рамки, рамки за мапи итн.

Дрвени предмети во градежништвото

blank

На многу згради и градежни проекти им се потребни услуги од производителите на дрво. Тоа може да биде за украсување на домови преку декорирање на таванот, употреба на дрвени компоненти за да ги држат алуминиумските плочи, или за поставување креденци и полици на ѕидот…

Можете да започнете со овој бизнис во вашата локална област. Колку повеќе луѓе ве познаваат, толку подобро за вас и вашиот бизнис. Најдобро би било да сте лоцирани во близина на места каде што се одвива изградбата.

Мебел од дрво

blank

Ова е една од најпрофитабилните деловни идеи. Дрвениот мебел е дел од скоро секој дом.

Меѓутоа, ова е голема насока во индустријата за обработка на дрво. Затоа, би било добро да се размислува за специјализирање во еден од неговите делови. На пример, големите бизниси за обработка на дрво можат да започнат со изработка на дрвени маси, столови, бироа, кревети, шкафови, врати итн.

Од друга страна, ако сакате да започнете мал бизнис за обработка на дрво, можете да започнете да правите само маси или друг мебел што ви се допаѓа. Подобро е да го земете во предвид местото каде сакате да започнете бизнис, додека одлучувате за насоката.

Држач за свеќи

blank

Еден од малите, но профитабилни предмети од дрво е држач на свеќи. Таа е една од најдобрите бизниси за нови претприемачи.

Она што треба да го направите е да започнете со мал бизнис и да растете чекор по чекор. На крајот, би го направиле вашиот потфат профитабилен со склоност кон поголем бизнис во производството на дрво.

Продажба и снабдување со производи од дрво

Дали живеете на место каде што веќе има голем натпревар за производи од дрво? Ако да, зошто да не отворите продавница и да заработите со продажба на туѓи изработки. Можностите се следни:

Купете ги врвните артикли што ги направиле и потоа продадете ги со разумни профитни маржи.

Потпишете договор и продадете ги нивните производи за да заработите провизија.

За да бидете успешни во овој бизнис, мора да имате најразлични производи од дрво и да отворите продавница на пазар со голема побарувачка на истите.

Упатства за проекти од дрво

Ако сте експерт за дрво, можете да заработите многу пари со подучување на работата во оваа индустрија. Можете да го направите тоа на следниве два начина:

Изработка на видео упатства и нивно објавување на YouTube.

Направете деловен курс за обработка на дрво и упатете ги почетниците на вашата страна на Интернет.

Продадете ги вашите дела на Интернет

Постојат многу претприемачи кои ги објавија своите производи на Интернет. Сите креативни и уникатни производи, се рекламираат преку Интернет и брзо се продаваат.

Продажбата преку Интернет е одлична деловна идеја за брза заработувачка, особено ако работите на дрвени занаетчиски проекти. Ова е затоа што тие проекти се продаваат побрзо од останатите. Ова не се должи само на побарувачката, туку и заради поголемиот онлајн пазар денес.

 

Доколку ви се допаѓаа овие идеи и располагате со мал, почетен капитал, што чекате? 

Обратете се во компанијата RADEK за понуда според вашиот моментален буџет. Со среќа!

 

 

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank
  • blank