Комбинирана машина за обработка на дрво

26 јануари, 2021 | Машини, алати и материјали

blank

Комбинираната машина за обработка на дрво е машина што нуди неколку типа на операции со голема заштеда на простор. Комбинираните машини најчесто се состојат од циркулар, дихт, абрихтер, бушилица и фреза. Доколку немате голема работилница и простор за повеќе машини, тогаш дефинитивно комбинираната машина е правиот избор за вас. Во прилог слики од функциите на комбинираната машина.

blankblank

blankblank

blank

За префрлање од една во друга функција на комбинираните машини е што е потребно малку време. Но со добра припрема и план односно најпрво да ги завршите материјалите со кроење па потоа со рамнење па фрезирање, во тој случај тоа нема да ви претставува никаков проблем.

blank

Комбинираните машини ги има во три главни конфигурации: 2 во 1 (дихт и абрихт), 3 во 1 (дихт, абрихт и бушилица) 4 во 1 (циркулар, дихт, абрихт и бушилица) и 5 во 1 (циркулар, дихт, абрихт, бушилица и фреза), во зависност од моделот, дополнително комбинирките имаат и додатни фунцкии како глодало, оштрилка, предрезач и слично.

Цената на овие машини може значително да варира во зависност од големината, фунцкиите и капацитетот, комбинирките се делат на полу-професионални, професионални и индустриски.

Полу-професионална комбинирка. 3

blank

Професионална комбинирка. 

blank

Индустриска комбинирка. 

blank

 

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank