Корисни совети

Kорисни совети за струг за дрво (торно)

Kорисни совети за струг за дрво (торно)

Растојанието помеѓу центрите (ДБЦ) е најдолгото работно парче што може да се одржи помеѓу главата и опашката торното. Стругот за дрво ги обезбедува сите карактеристики и перформанси кои им се потребни на повеќето хобисти, дрводелци, производители на мебел, како и за...

Корисни совети при користење на абрихт

Корисни совети при користење на абрихт

Многу проекти за обработка на дрво бараат можност за изведување на совршен квадратен раб на маса. Постојат многу начини да се изврши оваа задача, но ништо не одговара на перформансите, прецизноста и повторливоста што ги постигнува абрихтот. Ако научите како да го...

Како да бидете поефективни во обработка на дрво

Како да бидете поефективни во обработка на дрво

Без разлика дали сте почетници или пак долго време се занимавате со обработка на дрво, свесно или не свесно знаеме да правиме некои грешки. При секое работење со дрво, обидете се да се придржувате до советите кои во прилог ќе Ви ги наведеме и објасниме.  ...

10 Правила за безбедност и мерки на претпазливост

10 Правила за безбедност и мерки на претпазливост

Работата со дрво може да биде безбедно и пријатно хоби или струка, ако ги следите основните правила за безбедност. Неуспехот да се следат овие правила во голема мерка ќе ја зголемат шансата за повреда при работа со Вашите алатки. Никогаш не завземајте став „мене нема...

5 Корисни совети кои ќе ви помогнат да работите како професионалец

5 Корисни совети кои ќе ви помогнат да работите како професионалец

Кога станува збор за нешто што причинува задоволство како работата со дрво, претставува вистински предизвик. Многумина се исплашени од алатките и опремата што се потребни при процесот на работата. Денес, часовите за да ги научите овие вештини и да се стекнете со...

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank
  • blank