Машини, алати и материјали

Како да ја изберете вистинската ЦНЦ плазма?

Како да ја изберете вистинската ЦНЦ плазма?

Со зголемувањето на дигитализацијата, многу фабрики за производство ја прифатија технологијата што се развива и ЦНЦ-машинството за производство на високо-технолошки производи. ЦНЦ алатките станаа напредни, сложени и поврзани со автоматизација. Поновите и помодерни ЦНЦ...

Фреза

Фреза

Фрезите се тешки машини кои се користат за сечење и обликување на дрво. Тие се користат од доцните 1800-ти години до ден денес. Уредите, за жал, имаат негативна репутација во однос на безбедноста за корисниците, иако повеќето опасни опции на осовината беа укинати во...

Машина за рамнење по површина – АБРИХТ

Машина за рамнење по површина – АБРИХТ

Абрихтот го носи своето име од неговата примарна функција да произведува рамни рабови на плочи пред да ги спои заедно за да произведе пошироки плочи. Абрихтот е машина за обработка на дрво што се користи за производство на рамна површина по должина на таблата....

ЦНЦ рутер

ЦНЦ рутер

Доколку некогаш сте биле на големо шоу за обработка на дрво, сигурно сте биле воодушевени од огромните, индустриски ЦНЦ машини. ЦНЦ рутерот може да се користи за производство на предмети како резби на врати, внатрешни и надворешни украси, дрвени плочи, табли за знаци,...

Торно (струг) за дрво и метал

Торно (струг) за дрво и метал

Торно е една од најразновидните машински алати што се користат во индустријата за производство. Moже да сече, шмиргла, буши, да ги врти и да ги формира работните парчиња. Торното се карактеризира со начинот на кој го формира работното парче. Додека машините за мелење...