Типови на ЦНЦ Рутери

11 јануари, 2024 | Машини, алати и материјали

blank
ЦНЦ рутерот гарантира конзистентна и висококвалитетна обработка и ја подобрува продуктивноста. Неговите придобивки вклучуваат автоматизација, прецизност, намалување на отпадот и грешките, како и зголемување на капацитетот на производството. Се користи во повеќе индустрии и може да обработува различни материјали. Поради овие причини денес цнц рутерите се многу популарни на пазарот.
Во прилог слики од изработени производи и материјали кој можат да ги обработуваат.

 

blank

blank

ТИПОВИ НА ЦНЦ РУТЕРИ

Постојат безброј типови на цнц рутери, со различна конфигурација, опрема, софтвер и т.н. Во прилог ви ги претставуваме најпопуларните модели.

 

ЦНЦ РУТЕР (3 ОСКИ) – TTC450

 • Погоден за домашна употреба.
 Работна површина  460х460mm
 Работна висина на Z-оска  80mm
 Брзина на обработка  8m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Степ
 Моќност на главен мотор  500W
 Број на вртежи  18.000rpm

 

blank

 

ЦНЦ РУТЕР (3 ОСКИ) – RK-609-ECO

 • Погоден за мали работилници со ограничен простор.
 Работна површина  600х900mm
 Работна висина на Z-оска  100mm
 Брзина на обработка  15m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Степ
 Моќност на главен мотор  1.5kW
 Број на вртежи  24.000rpm

 

blank

 

 

ЦНЦ РУТЕР (3 ОСКИ) – RK-132-ECO

 • Погоден за работилници со среден обем на работа и ограничен буџет.
 Работна површина  1300х2500mm
 Работна висина на Z-оска  200mm
 Брзина на обработка  30m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Степ или серво
 Моќност на главен мотор  3.2kW
 Број на вртежи  24.000rpm

 

blank

 

ЦНЦ РУТЕР (3 ОСКИ) – RK-213-PRO

 • Погоден за работилници со поголем обем на работа.
 Работна површина  2100х3000mm
 Работна висина на Z-оска  170mm
 Брзина на обработка  20m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Степ или серво
 Моќност на главен мотор  6kW
 Број на вртежи  18.000rpm

 

blank

 

ЦНЦ РУТЕР (3 ОСКИ) – RK-2128-PREMIUM

 • Погоден за индустриски цели и капацитети.
 Работна површина  2100х2800mm
 Работна висина на Z-оска  250mm
 Брзина на обработка  30m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Серво
 Моќност на главен мотор  9kW
 Број на вртежи  24.000rpm

 

blank

 

ЦНЦ РУТЕР (4 ОСКИ) – RK-4AX-PREMIUM

 • Погоден за обработка на врати и производи со неправилни форми.
 Работна површина  1300х2500mm
 Работна висина на Z-оска  500mm
 Брзина на обработка  30m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Серво
 Моќност на главен мотор  9kW
 Број на вртежи  24.000rpm

 

blank

 

ЦНЦ РУТЕР (РОТАЦИОНА ОСКА) – RK-132X-PRO

 • Погоден за креативни столарски работилници.
 Работна површина  1300х2500mm
 Работна висина на Z-оска  200mm
 Брзина на обработка  20m/min
 Tип на мотори X, Y, Z  Степ или серво
 Моќност на главен мотор  6kW
 Број на вртежи  18.000rpm

 

blank

Повеќе типови на цнц рутери може да погледнете на следниот линк: https://shorturl.at/yGKZ9

 • blank
 • blank
 • blank
 • blank