Започнете свој бизнис со изработка на рамки за слики

4 февруари, 2021 | Започни свој бизнис

blank

Откријте ги различните видови рамки за слики што се разликуваат по нивните облици, материјали, текстура и големината на сликата. Познавањето на овие варијации ќе ви помогне да ги изработувате најдобрите рамки за слики за сечиј вкус, кои не само што ќе се користат за вашата незаборавна фотографија и спомен-обележјата, туку имаат и клучна улога во украсувањето на домот.

Рамките за слики првпат се користеле во Египет во 50-70 г. н.е. и биле пронајдени во египетска гробница. Рачно издлабени дрвени рамки, за првпат биле развиени во 12-ти до 13-ти век. Исто како и многу рамки денес, првите верзии биле направени од дрво.

Материјали

1.Дрвените рамки се многу чести и естетски изгледаат одлично. Тие се релативно лесни, што ги прави совршени за закачување на ѕид. Исто така, тие добро изгледаат и ако се поставени на маса, полица или на под.

2. Рамките од бамбус се елегантни и обезбедуваат многу квалитетен и долготраен материјал. Една од главните причини зошто луѓето се одлучуваат за рамки од бамбус е поради интересната текстура. Тоа ќе додаде многу визуелен интерес на вашата фотографија која ќе се истакнува, и секако ќе го украси вашиот дом.

3. Еден од најдобрите начини да имате убави рамки за слики, е да изберете рамка што е направена од дрво. Овие рамки често имаат интересни завршетоци и текстури, што ги прави одличен избор кога сакате рамка за слика што изгледа необично и привлечно. Можат да бидат направени од различни типови на дрво и да бидат многу посебни.

blank

Дизајн

1.3Д рамки

Овие рамки за слики се изработуваат подлабоко од типичните рамки, и овозможува лесно складирање и прикажување повеќе од само фотографии. Во зависност од тоа што се сака да се прикаже, можете да изработувате рамки-“кутии” со многу длабоки сенки кои ќе бидат совршени за колекционерите и љубителите на спортски сувенири, копчиња, па дури значки и иглички.

blank

2. Декоративни

Наместо обични започнете со изработување на декоративни рамки, кои имаат слики, изреки, па дури и понекогаш 3Д елементи на кои рамката навистина ќе се појави, и ќе биде вистински дизајнирано уникатно парче.

blank

blank

3. Стандардни

Стандардните рамки изгледаат одлично во секој дом или канцеларија. Тие се генерално класични со неутрална боја и големина, така што не ја намалуваат сликата што се прикажува. Овие рамки се изработуваат во голем број големини и форми. Може да се најдат во различни бои, што го прави забавно мешањето и совпаѓањето при украсувањето на просторот.

blank

4. Колаж

Изработувајте рамки како колаж за оние кои имаат премногу фотографии и се неодлучни која да ја приложат. Ова е одличен начин за прикажување спомени од настан или фотосесија, бидејќи сите слики ќе имаат заедничка тема и ќе изгледаат неверојатно кога ќе бидат прикажани заедно. Со рамка од колаж, повеќе не треба да се избира најдобрата слика за прикажување, бидејќи лесно може да се приложат сите омилени фотографии.

blank

blank

5. Рамки за врамување документи

Овие рамки се совршени затоа што се изработуваат со соодветна големина за хартијата што треба да се врами и можат да се изработат во многу класични бои и стилови. Речиси е невозможно да се направи рамка таква како што нема да изгледа одлично во ниту една просторија или канцеларија, без разлика кој документ е во него.

blank

blank

6. Висечки рамки

Висечките рамки се многу лесни за да се изработат и прикажат со слика од галерија или едноставно да се закачи една или две избрани фотографии. Истата може да се претвори во рамка за слика за на маса.

blank

blank

7. Рамки за слика за на маса

blank

blank

blank

8. Подна рамка

Рамките за слики наменети за подот се изработуваат во многу поголеми димензии отколку што би ги изработувале оние рамки за маса, па дури и висечките рамки. Ова е така за да можат сликите лесно да се видат откако ќе се најдат во рамката и на подот. Многу е вообичаено овие рамки да се потпираат, што го олеснува нивното преместување од една на друга локација и едноставно се оставаат потпрени на ѕидот. Подните рамки даваат специфичен и уникатен стил на просторот.

blank

 

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank
  • blank