Миријам

Правила за редовно одржување на ЦНЦ рутер

Правила за редовно одржување на ЦНЦ рутер

За да ги зачувате деловите на ЦНЦ рутерот во добра состојба подолго време, многу е важно машината да се одржува редовно. Одржувањето на различни типови ЦНЦ машини не е сосема исто. Но, генерално ги вклучува следните аспекти:   I. Рутинско одржување на ЦНЦ рутер...

Идеи за дизајн на производи изработени со ласерско сечење

Идеи за дизајн на производи изработени со ласерско сечење

CO2 ласерот може да реализира различни видови дизајни за ласерско сечење на метал и неметал. Може да создадете разни видови дизајни со сечење на дрвен материјал, акрилни материјали, кожни дизајни со ласерско сечење, пластични материјали со ласерско сечење и останато....

Ласер за отстранување на ‘рѓа

Ласер за отстранување на ‘рѓа

Ласерското отстранување на ‘рѓа е познато и како ласерско чистење, и претставува нова технологија. За разлика од традиционалните методи на механичко чистење, методите за хемиско чистење и методите за чистење со ултразвук, технологијата за ласерско чистење не бара...

Решенија за производство на мебел

Решенија за производство на мебел

Кабинет (елемент) за во кујна се користи за складирање на различен кујнски прибор. Производството на кујнски кабинети бележи растечки тренд во светот, со неговата популарност и побарувачка се повеќе клиенти имаат потреба од вакви услуги. Процес на производство на...

Производство на паркет

Производство на паркет

Индустријата за производство на подни решенија е поразвиена од кога било. Масивниот паркет е најстариот и најквалитетниот тип на дрвен патос, кој одсекогаш бил идеален избор за подови облоги. За неговата изработка се користат скапи и скапоцени типови на дрво, како што...

Четворострана блањалица

Четворострана блањалица

Кратка историја за четвоространa блањалицa Април 13, 1852 година, во Винчестер, четвоространата блањалица била патентирана, а сопственик на патентот бил Џоел Витни. Четвоространите блањалици се машини за рамнење на дрво кои го обработуваат работното парче со 4 вретена...

Зашто да купите СО2 ласер?

Зашто да купите СО2 ласер?

Низ години истражувања и иновациите од областа на ласерската технологија во светот е постигнат многу значаен напредок и е поставен висок идустриски стандард. Еден  од врвните достигнувања во технологијата се CO2 ласерите кои се одликуваат со супериорен квалитет во...

Калибратор

Калибратор

Кратка историја на калибратор Во 1968 година, Вилијам Ц. Кејес добил патент за машина за шмирглање. Овој пронајдок се однесувал на машини за шмирглање, а особено на машина за шмирглање на рамни површини. Целта на овој изум бил да се обезбеди компактна, лесно достапна...

Разлики меѓу CO2 ласер и Фибер ласер

Разлики меѓу CO2 ласер и Фибер ласер

СО2 ласерот за гравирање и сечење има супериорна подвижност при обработка на неметални материјали, додека фибер ласерот за сечење и маркирање е многу попрофесионален при обработка на метални делови. Без разлика колку би не чинела ласер машина за гравирње или фибер...

ФОРМАТИЗЕР

ФОРМАТИЗЕР

Кратка историја за форматизер Во далечната 1878 година во Рокфорд, Илноис, В.Р. и Џон Барнс создале фиксна ротирачка пила со маса која се контролирала со педала, со слично функционирање како кај старите машини за шиење. Сепак, не била многу компактна поради неговата...

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank
  • blank