admin

Типови на ЦНЦ Рутери

Типови на ЦНЦ Рутери

ЦНЦ рутерот гарантира конзистентна и висококвалитетна обработка и ја подобрува продуктивноста. Неговите придобивки вклучуваат автоматизација, прецизност, намалување на отпадот и грешките, како и зголемување на капацитетот на производството. Се користи во повеќе...

Правила за редовно одржување на ЦНЦ рутер

Правила за редовно одржување на ЦНЦ рутер

За да ги зачувате ЦНЦ рутерот во добра состојба подолго време, многу е важно машината да се одржува редовно. Одржувањето на различни типови ЦНЦ машини не е сосема исто. Но, генерално ги вклучува следните аспекти: I. Рутинско одржување на ЦНЦ рутер ЦНЦ рутерот треба да...

Ласер за отстранување на ‘рѓа

Ласер за отстранување на ‘рѓа

Ласерското отстранување на ‘рѓа е познато и како ласерско чистење, и претставува нова технологија. За разлика од традиционалните методи на механичко чистење, методите за хемиско чистење и методите за чистење со ултразвук, технологијата за ласерско чистење не бара...

Производство на паркет

Производство на паркет

Индустријата за производство на подни решенија е поразвиена од кога било. Масивниот паркет е најстариот и најквалитетниот тип на дрвен патос, кој одсекогаш бил идеален избор за подови облоги. За неговата изработка се користат скапи и цврсти типови на дрво, како што се...

Четворострана блањалица

Четворострана блањалица

Кратка историја за четвоространa блањалицa Април 13, 1852 година, во Винчестер, четвоространата блањалица била патентирана, а сопственик на патентот бил Џоел Витни. Четвоространите блањалици се машини за рамнење и профилирање на дрво кои го обработуваат работното...

Зошто да купите СО2 ласер?

Зошто да купите СО2 ласер?

Низ години истражувања и иновациите од областа на ласерската технологија во светот е постигнат многу значаен напредок. Еден од врвните достигнувања во технологијата се CO2 ласерите кои се одликуваат со супериорен квалитет во обработката на најразлични материјали....

ФОРМАТИЗЕР – Традиционална машина за кроење на плочест материјал

ФОРМАТИЗЕР – Традиционална машина за кроење на плочест материјал

Кратка историја за форматизер Во далечната 1878 година во Рокфорд, Илноис, В.Р. и Џон Барнс создале фиксна ротирачка пила со маса која се контролирала со педала, со слично функционирање како кај старите машини за шиење. Сепак, не била многу компактна поради неговата...

БАНСЕК – Неопходна машина за секоја столарска работилница

БАНСЕК – Неопходна машина за секоја столарска работилница

Kратка историја за бансек Бансекот по потекло се смета за француска иновација, меѓутоа била измислена од англичанецот Вилијам Њубери. Во 1808 г. Њубери патентирал машина за сечење на дрво, при што се користела “бесконечна” пила како лента намотана на две тркала. Избор...

Машина за рамнење по дебелина – ДИХТ

Машина за рамнење по дебелина – ДИХТ

Кратка историја за дихтови Дихтовите потекнуваат уште од античкиот Рим и оттогаш се користат до ден денес. На почетокот, биле направени од само дрвени блокови со правоаголен облик на отвор во центарот за да се вклопи металното сечило, кое било затегнато со друг дрвен...

  • blank
  • blank
  • blank
  • blank